prev next


Sobre la Sexualitat

Tota l'energia que l'ésser humà desenvolupa té una adreça única cap al plaer, la creativitat, la meditació... cap a la vida ... i això només es pot donar en el cos. La naturalesa d'aquesta Energia de Vida és SEXUAL. D'igual manera que no hi ha dos éssers iguals no hi ha dues sexualitats iguals sent la sexualitat de cadascun la més clara i real expressió de la seva forma de ser.
En paraules de Juanjo Albert quan l'organisme s'investeix d'erotisme i el caràcter queda fixat, el nen s'experimenta com un tot, ja no per parts.
És des de l'erotisme, o des de la seva falta, des d'on es relacionarà amb si mateix i amb l'entorn.Quan ens deixem portar pel nostre sexe alliberem el cos de tensions, fa que el cor es confiï i s'obri, que la ment desenvolupi l'èxtasi.

De transcendir a un lloc on desapareix el temps i l'espai, la nostra energia va més enllà dels límits del cos.La nostra posició consisteix que cada persona assumeixi la seva responsabilitat sobre el seu propi plaer sexual, produir-se plaer a si mateix, a diferència de posar el focus a complaure a la parella on cau fàcilment en el “parany de l'escenificació” i seguir constantment interpretant un paper.
L'abordatge terapèutic de la sexualitat consisteix a facilitar a qui acudeix a consulta una via per trobar de manera autèntica la seva satisfacció. La clau és que fins que no som conscients de com estem al moment present, no hi ha una altra alternativa més que seguir actuant igual.